Keep the Faith

Jouw online gids in onzekere tijden

Afbeelding bij Webinar Kanskracht | 11 juni

Webinar Kanskracht | 11 juni

Door: Tim Vreugdenhil

Tim Vreugdenhil is oprichter van Citykerk en heeft als stadspredikant van Amsterdam de opdracht bij te dragen aan bezinning en debat in de stad.
Foto door Yogendra Singh.

Stadpredikant Tim Vreugdenhil en econoom Barbara Baarsma gaan in gesprek over kanskracht (niet te verwarren met koopkracht!). In deze webinar tools om je eigen kanskracht te vinden én binden.

Je hoort het vaak de laatste tijd: ‘never waste a good crisis!’ De realiteit is echter dat een crisis ook de kansongelijkheid sterk vergroot. Zeker in een stad als Amsterdam. De crisis raakt je (nog) niet zo of juist heel erg. Wellicht zie jij het om je heen ook?

Econoom Barbara Baarsma voert al langere tijd een pleidooi om te denken in termen als ‘kanskracht’ in plaats van koopkracht. Het bevorderen van kanskracht vindt zij een opdracht voor de overheid. Maar het is net zo goed een uitdaging voor bedrijven en individuele mensen. Als directievoorzitter van Rabobank Amsterdam zet ze die visie in daden om. Barbara is hoogleraar economie aan de UvA. Met haar talent om de dingen helder uit te leggen, is ze een veelgevraagd expert in programma’s als Pauw, Jinek en De Wereld Draait Door.


Tim Vreugdenhil interviewt Barbara in zijn webinar over het thema kanskracht. Banken staan voor enorme opgaven. Waar liggen de kansen? En welke kansen hebben Amsterdammers? Vanuit zijn theologische achtergrond legt Tim daarnaast uit waarom ‘kans’ een geloof-waardig woord is. Kans is het omgekeerd van lot. Kans is actief aanvaarden, verwachten, volhouden en hopen.


Als volger van de webinar kun je de ‘kanskrachtmeter’ die Tim heeft ontwikkeld voor jezelf invullen.


Na dit webinar heb je een paar tools in handen om de komende tijd te werken vanuit je eigen kanskracht en die te verbinden met de kanskracht van anderen.


Wij zeggen: pak je kans! De webinar is vanaf nu hier te bekijken. Je kan ook meekijken via keepthefaith.nl/youtube.Meer in Amsterdam

Wekelijkse update ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste berichten in je mailbox.

Vul een geldig email adres in.

Nee, dank je