Keep the Faith

Jouw online gids in onzekere tijden

Afbeelding bij Gedeelde wijsheid (#4) : Waar vind jij inspiratie?

Gedeelde wijsheid (#4) : Waar vind jij inspiratie?

In deel 4 van 4 van Gedeelde wijsheid is Bas op zoek naar de bron van de inspiratie en bewogenheid van Désanne en Rikko. Rikko vertelt dat hij zijn geloof 'totaal kwijt was' en door te doen weer terugvond.

Dominee Bas van der Graaf kent Rikko Voorberg (theoloog) en Désanne van Brederode (schrijfster en filosoof) als mensen die met hart en ziel betrokken zijn. Hij vraagt hen daarom wat ze – naast persoonlijk beweegredenen – in beweging zet. Rikko vertelt dat hij tijdens zijn studie theologie het gevoel kreeg dat geloven alleen bedoeld was om ‘een clubje in stand te houden’. Hij raakte zijn geloof kwijt ... Toch heeft hij het weer teruggevonden en is hij er mensen mee gaan helpen. In het filmpje vertelt hij hoe en welke bijbelpassages hem hierbij hielpen.


Désanne en Rikko zetten zich beiden in voor vluchtelingen rond de Middellandse Zee. In coronatijd dreigen deze mensen nog meer vergeten of genegeerd te worden. Wat beweegt hen om zich voor hen in te zetten? En hoe houden ze het vol? Bas vraagt het hen in een 4-delige videoreeks.


Elke week plaatsen wij een nieuw deel op onze site. Kun je niet zo lang wachten? Bekijk dan alvast de hele reeks op ons YouTube-kanaal.
Meer in Amsterdam

Wekelijkse update ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste berichten in je mailbox.

Vul een geldig email adres in.

Nee, dank je