Keep the Faith

Jouw online gids in onzekere tijden

Afbeelding bij Eén Amsterdam, twee verschillende werelden

Eén Amsterdam, twee verschillende werelden

Bron: Protestantse Diaconie Amsterdam

Foto: Protestantse Diaconie Amsterdam

Anne Bolhuis (Diaconie) ging mee de straat op. Gebraden kip uitdelen aan dak- en thuislozen. Ze vond het hartverwarmend!

Een verslag van de de dag:


Veel mensen zitten in deze dagen noodgedwongen thuis. Anderen bivakkeren noodgedwongen buitenshuis, wachtend tot de nachtopvang voor dak- en thuislozen weer open gaat. Wat deze twee groepen verbindt is het sociaal isolement. Alle Amsterdammers treft eenzelfde lot, maar voor velen zijn de consequenties anders.


Gebraden kip

Laatst kwamen die twee werelden van binnen- en buitenquarantaine op bijzondere wijze bij elkaar. De mensen van leefgemeenschap Hodshonhof en Amsterdam Deugt verzorgden samen gebraden kip voor de mensen die op straat leven. Met de Koffiets (de koffie fiets van het Straatpastoraat) deelden we het uit. De kip werd smakelijk opgepeuzeld en méér dan goed ontvangen. Het is bijzonder leuk om op deze momenten als medewerker van de Protestantse Diaconie ‘verbinder’ te zijn tussen twee werelden.


Warm hart

Wat een mooi verhaal: Hodshonhof-bewoners en de vrijwilligers van Amsterdam Deugt verlangen ernaar om te helpen. Terwijl de mensen van de straat ontdekken dat onbekende, welwillende mensen dit ‘zomaar’ voor hen doen!


Op deze momenten merken we dat de mobiele Koffiets en – in dit geval gebraden kip – eigenlijk een ‘dubbel doel’ dient. Enerzijds vult het je maag en warmt het je handen. Maar anderzijds verwarmt het je hart ook. De leus “Amsterdammers helpen Amsterdammers” komt tot leven bij dit soort momenten. Zo houden we het nog wel even vol, denk ik.Meer in Amsterdam

Wekelijkse update ontvangen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de nieuwste berichten in je mailbox.

Vul een geldig email adres in.

Nee, dank je